Burger z jehněčího
Jehněčí a máta spolu dokonale ladí. Přesvědčete se o tom v našem receptu!
Příprava tohoto lahodného jídla vám nezabere více než půl hodinku a výsledek bude rozhodně stát za to! V rozpočtu surovin jsme počítali se čtyřmi strávníky.
Co budeme potřebovat?
-
500 g mletého jehněčího masa
-
hrst nasekaných mátových lístků
-
2 drcené stroužky česneku
-
1 žloutek
-
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
-
olivový olej
-
2 hrsti mraženého hrášku
-
1 balení fety
-
šťáva z půlky citronu
-
4 housky
-
lístky rukoly
Jak na to?
V míse prohněteme 500 g mletého jehněčího masa, hrst nasekaných mátových lístků, 2 drcené stroužky česneku, 1 žloutek, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Ze směsi vytvarujeme 4 karbanátky, potřeme je olivovým olejem a grilujeme 4 minuty z každé strany.
Ve vroucí vodě minutu povaříme 2 hrsti mraženého hrášku a smícháme ho s 1 balením fety a se šťávou z půlky citronu.
Housky rozřízneme a nasucho ogrilujeme, dovnitř dáme vždy jeden jehněčí burger, hrášek s fetou a lístky rukoly.
Více receptů na www.apetitonline.cz