Brokolicové bochánky s kari krémem
Jak jste na tom s konzumací zeleniny. Že nic moc? Vyzkoušejte zeleninové placičky podle receptu Lenky Požárové, které vás přesvědčí o tom, že i zeleninové jídlo může být velmi chutné.
Arašídy a šunka dodají zdravé brokolici ten správný říz! Zapálená kuchařka Lenka v receptu počítá se dvěma osobami a zhruba 30minutovou přípravou.
Co budeme potřebovat?
Na bochánky:
- 400 g brokolice
- 200 g plátkové šunky
- 50 g pražených solených arašídů
- 2 vejce
- 120 g strouhanky
- sůl
- pepř
- tuk nebo olej na smažení
Na krém:
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 lžička kari koření
- dvě špetky soli
Jak na to?
Brokolici rozdělíme na růžičky a odvážíme 400 g. Vhodíme ji do vroucí osolené vody a vaříme doměkka (zhruba 8 až 10 minut). Poté scedíme a necháme trochu vychladnout.
Zatím si můžeme připravit kari krém: smícháme zakysanou smetanu, sůl a kari koření. Šunku nakrájíme na čtverečky. Arašídy rozdrtíme v hmoždíři a část si jich schováme na ozdobu.
Brokolici nasekáme nebo rozmixujeme najemno. Vmícháme strouhanku, šunku, arašídy a vejce. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
V mokrých rukou ze směsi tvoříme malé bochánky, které na mírném ohni smažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme teplé nebo studené potřené kari krémem a navrch ozdobíme zbytkem drcených arašídů.