Balzamikové kuře
Zapomeňte jednou provždy na pečené kuře od mámy. Zkuste něco nového a přitom jednoduchého. Možná vám to připomene letní dovolenou u moře.
Kuře se dá dělat na milion způsobů. Jen je znát. Přinášíme tip na rychlý oběd nebo večeři, které vám zaberou maximálně 20 minut. Další výhodou této receptury je velký výběr z příloh. K balzamikovému kuřeti si můžete dát takřka cokoli a vždy to bude dobré.
Co budeme potřebovat?
- 6 kuřecích prsou
- 1 lžíci olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- mořskou sůl a čerstvý černý pepř
- 3 citrony, přepůlené
Jak na to?
Rozehřejte grilovací pánev na co nejvyšším stupni. Maso potřete olivovým olejem a dejte na pánev. Ztlumte plamen a pak pečte prsa pět minut. Plátky masa postříkejte balzamikovým octem, osolte, opepřete a opékejte další minutu. Kuře otočte a znovu pečte ještě pět minut. Na pánev přidejte i citrony, a to dužinou dolů. Maso servírujte pokapané šťávou z teplých citronů. Jako příloha se hodí pečené nebo šťouchané brambory, kuskus, divoká rýže nebo zeleninový salát. Zkuste třeba salát s řeřichou.
Náš tip
Pro ještě lepší chuť i efekt při podávání můžete maso pokropit krémovou variantou balzamikového octa. Koupíte jej pod označením aceto balsamico cremoso.
Více na www.apetitonline.cz