Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Valentýnské etudy

Pět párů, deset pohledů na manželství: svátek všech zamilovaných jsme v naší redakci oslavili s manželskými dvojicemi, které s námi sdílely svůj manuál na spokojený vztah. Třeba inspiruje i vás.

Klára Mandausová | 20. 01. 2017
foto: Ben Renč
Láska na druhý pohled
„Zamiloval jsem se do ní během sedmi minut,“ říká zpěvák Dan Bárta (47) o své manželce Alžbětě Plívové (32). Čím si ho získala PR manažerka České televize? Na to je jednoduchá odpověď: je chytrá, hezká a hodná.
 
Alžběta: Měla jsem na sobě fialové tričko s levhartem a hodinu a půl jsem Danovi pokládala chvílemi opravdu zvláštní otázky pro účely asi minutového rozhovoru pro jabloneckou televizi. Doteď nechápu, že měl odvahu se se mnou znovu bavit, když jsme se po letech opět potkali.

O moji ruku nejdřív požádal mé rodiče. Moc Dana nenapínali. Pak bylo nějakou dobu ticho po pěšině, až jednou dorazil strašně dlouhý vzkaz psaný morseovkou, na který jsem nemohla odpovědět nic jiného než •--• ---.

Dan: Znal jsem ji letmo, jako novinářku. Takže když jsem z ní omdlel, neviděl jsem ji poprvé, nicméně po letech. Studovala tehdy v Anglii a já jsem tam zrovna hrál na nějakém streetfestu, v Manchesteru to bylo. Během sedmi minut jsem se zamiloval. Když jsem pak zjistil, že je nejen hezká, ale i chytrá, a časem se ukázalo, že je navíc i hodná, došlo mi jasně, že jsem měl veliké štěstí. Když najdete ženu, která je hodná, chytrá a hezká, je to, jako byste sebrali ze stolu šipku, hodili ji do terče a trefili prostředek.

Celý rozhovor si můžete přečíst v únorové Marianne.