Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Nejlepší triky na slavnostní líčení

Právě teď je čas, kdy můžete zazářit. Popusťte uzdu fantazii a nebojte se barev ani třpytu. Toto období je na ně jako dělané!

Soňa Kotulková | 27. 12. 2016

 

Důležitá příprava
Trikem všech vizážistů je nezakrývat nedostatky pleti, ale líčit na co nejvíc bezchybný podklad. Toho dosáhnete nanesením hydratačních přípravků - séra a krémů, které pleť a drobné linky krásně vyhladí. Pak se vám bude lépe pracovat i s barvami. Pokud je vaše pleť starší a potřebuje už protivráskovou péči, klidně kombinujte buď anti-aging sérum s hydratačním krémem nebo naopak - hydratační sérum s omlazujícím krémem. Pokud vás trápí póry a další nedokonalosti, po péči naneste na pleť podkladovou bázi pod make-up. Díky speciálním polymerům pleť ještě lépe vyhladí, make-up bude lépe držet a výsledný efekt bude bezchybný. Vynikající podkladové báze zakoupíte například u značek Dermacol, Estée Lauder, Smashbox aj.


Únava pryč!
Po séru, krému a podkladové bázi přichází na řadu sjednocení make-upem. Krásně vypadá, pokud se na vybraná místa (jsou to ta, která jsou opticky nejvíce v popředí) jako je např. nejvyšší místo lícní kosti, místo pod obočím a horní část rtu - nanese jemně perleťový rozjasňovač. Vklepejte ho buď prsty nebo k nanášení použijte houbičku. My nedáme dopustit na houbičku ve tvaru špičatého vajíčka Beauty Blender. Prodávají se v různách velikostech - malé jsou korektor, větší na krémovou tvářenku a největší na make-up nebo rozjasňovač. Pak stačí lehký dotek tvářenky na líčkách a budete vypadat velmi svěže.


Závěrečná tečka
Na oči doporučujeme třpytivou oční linku. Krásně vypadají netradiční barvy, jako je šedá, růžová, modrá, temně zelená. Nádherné prodává třeba značka Urban Decay, kterou seženete v prodejnách Sephora. Linku veďte těsně nad horními řasami - od vnitřního koutku tenkou, která se bude postupně rozšiřovat. Pak ji protáhněte do špičky a nebojte se ji udělat delší. Oko získá protáhlý sexy tvar. Pak už jen použijte černou řasenku nebo nalepte umělé řasy (krásné koupíte například v prodejnách MAC) a naneste výraznou rtěnku. A je hotovo. A pak tradááá na party nebo na oslavu!