Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Maminka a dcera: Vyberte vítěznou dvojici

V lednu jsme vás vyzvali, abyste se s námi podělily o svůj příběh a charakteristiku vašeho vztahu mezi maminkou a dcerou. Nyní jsme zvolili deset finálových dvojic, z nichž vy vyberete celkové vítězky!

Promotion | 2. 03. 2017

Vítězný pár pak získá zdarma produkty v hodnotě 30 000 Kč, jejich příběh a fotografie budou zveřejněny v časopisech Joy a Marianne a hlavně je čeká proměna, profesionální líčení a role modelek v některém z příštích katalogů Oriflame! A ani zbylé finálové dvojice nepřijdou zkrátka, odměnou jim budou produkty Oriflame v hodnotě 5 000 Kč.

Hlasovat pro vybranou dvojici můžete po kliknutí na jejich jména, a to až do 13. března.


Kristýna & Andrea
Kristýna a Andrea

Myslím, že fungující vztah se zakládá na vzájemné důvěře, úctě a respektu. Máme daná jistá pravidla, a ta se musí respektovat. Samozřejmě pravidla jsou od toho, aby se porušovala, a tak se bohužel někdy dostáváme do sporů. Je to právě ta cesta, na které se učíme jedna od druhé. Někdy mám pocit, kdo koho vychovává. Jestli já dceru nebo dcera mne. Na věku v tomto případě vůbec nezáleží, záleží na tom, jaké hodnoty si nastavíme. Myslím, že v životě mám skvělou parťačku a učitelku, koneckonců posuďte, vždyť je to kus mého já.... Přála bych všem maminkám,aby ve své dceři nehledaly jen ten poslušný vzor, ale především bytost,která se od nich učí, naslouchá a je jim tou pravou a nejlepší kamarádkou. 

 

Andrea & Jarmila
Andrea & Jarmila

Má dcera je pro můj život vším, je můj život....Žijeme jedna pro druhou, když byla mála a nemocná, proseděla jsem každou noc u její postýlky, když jsem byla nemocná já, seděla u mého lůžka dcera...I když má dcera již žije s přítelem ve své domácnosti, není den,kdy bychom si nezavolaly nebo se nesešly. Samozřejmě mám někdy tendence mluvit jí do domácnosti a ještě ji poučovat, ale v tu chvíli mi řekne "mami,toto je už můj život, jsem dospělá a vím, co dělám", ale i tak jsem pro ní důležitým člověkem jako ona je důležitým člověkem pro mě. Myslím si, že jsem pro ni autoritou a plně mě respektuje. Mluvíme spolu o všem zcela otevřeně, stále hledá u mě rady a pomoci, když potřebuje. To je zdrojem velikého štěstí a síly.

 

Barbora & Mirka
Barbora a Mirka

Dost dlouho mi trvalo, než jsem pochopila, že Barča vidí věci jinak než já. Dost dlouho mi trvalo, než jsem její názory přijala. Ve snaze přesvědčovat, že mé názory jsou nejlepší, hnala jsem náš vztah do němosti, samoty a bolesti. Dnes vidím můj nekonečný boj s kalhotami místo sukně nebo s obarvenými vlasy na nemožně vyhlížející barvu anebo s kamarády, jež neměli jiné kamarády, životně nedůležitý. Dost dlouho mi trvalo, než jsem ji přijala za dospělou, nechala ji žít po svém a být zodpovědnou. Ukázalo se, že to našemu ne vždy báječnému vztahu prospělo. Více se spolu smějeme, povídáme si a navzájem se inspirujeme.

 

Kateřina & Jaroslava
Kateřina & Jaroslava

Díky tomu, co jsme společně zažily, to, co si se mnou mamka v těch nejhorších letech puberty prožila, to, kolik společných vzpomínek a zážitků máme, nás posunulo právě tam, kde jsme teď. Když moje puberta a tím pádem i nejhorší období začalo, rodiče se zrovna rozváděli a mamka musela svým způsobem zastat i otcovu roli. Vím, že to se mnou bylo hodně těžké, ale mamka tu pro mě stále byla. Dávala a stále mi dává vše, co holka v mém věku potřebuje - LÁSKU. Vždy mi byla a bude oporou, rádkyní a učitelkou. Na slova 'já jsem ti to říkala, Kačenko', jsem si už dávno zvykla.

 

Dominika & Martina
Dominika & Martina

Co mě Domča naučila? Naučila mě být mámou. Je moje první dítě, byla jsem mladá a vlastně ani pořádně nevěděla co dělat, ale jakmile přišla na svět,všechny obavy odpadly a já věděla, že to spolu zvládneme. Naučila mě naslouchat, ví, že s čímkoliv za mnou může přijít. Naučila mě trpělivosti. Co mě naučila máma? Máma mě učí být samostatná, abych jednou taky mohla být matkou. Naučila mě kontaktu s lidmi. Je vždy milá a přátelská a lidi ji mají rádi a já se snažím být jako ona. Máma je můj vzor pro manželství,naučila mě věrnosti a jak se ve vztahu chovat. Naučila mě vážit si toho co mám. A já vím, že s ní mám to nejlepší.

 

Denisa & Martina
Denisa & Martina

Jako každá mamina Vám napíše, že má nejúžasnější dceru na světě, tak ani já nebudu výjimka. Mám a jsem pyšná! Neustále mě nepřestává překvapovat. Rády spolu fotíme a milujeme smysl pro detail. Pubertou proplouváme se smíchem a s nadhledem. Protože si kolikrát vzpomenu i na sebe a není tomu dávno, takže vím jak "na sebe" Mám ráda její názory, které jsou někdy ve stylu: Ježíši, mami, no tak to je děs! Jsme tu pro sebe každý den, a za to děkuji!

 

Lucie & Dagmar
Lucie & Dagmar

Naučila mě vážit si hlavně lidí, které mám kolem sebe. Byla vždy bojovnice a i když jsme měli své období v mé pubertě, vždy tu byla pro mě. Dýchala by za mě a mou sestru. Věděla jsem to, ale nikdy jsem pořádně nevěděla, jaký je to pocit. Až do teď. Před půl rokem se mi narodila dcerunka Ella a já poprvé pochopila, co to znamená být máma. A chci být tak skvělá máma, jakou mám já. Je to můj vzor a když si nevím rady, první, za kým jdu, je právě ona. Ať je mi 12 nebo mi je 30, vždy má pro mě otevřenou náruč a čas si popovídat a poradit.

 

Tereza & Iva 
Tereza & Iva 

Radost sdílená s dcerou je víc než dvojnásobná Když se mi měla v 21 letech narodit Terezka, já i manžel jsme byli ještě studenti v nelehké životní situaci. Uplynulo již dalších 21 let a já jsem ani na vteřinu nezalitovala našeho rozhodnutí. Snad díky malému věkovému rozdílu jsme s dcerou jako věrné kamarádky nebo sestry. Sdílíme spolu spoustu zájmů a volného času. Kromě všemožných sportovních aktivit, kulturních akcí a kulinářství, je to především móda, styl a vášeň pro oblékání.

 

Tereza & Svatava
Tereza & Svatava

Moje drahá maminko, Došlo mi, co všechno pro mě vlastně znamenáš. Vím, že když mě něco trápí, můžu ti to říct. Vím, že ti můžu věřit a taky vím, že věříš ty mně a toho si opravdu moc cením. Chci ti říct, že jsem si vědoma toho, že to v poslední době nemáš jednoduché a vidím, jak tě to ničí, jak ti to ubližuje. Víš, vlastně tě obdivuju, že to všechno ustojíš. A kdyby se někdy náhodou stalo, že to prostě nezvládneš, chci, abys věděla, že já jsem tady pro tebe a nikdy tě nenechám samotnou. Vždycky tady budu, abych tě držela za ruku a pomohla ti zůstat silná. Jsi nejlepší a nejstatečnější máma na světě!

 

Sandra & Helena  
Sandra & Helena  

Máma Helena: Dcera mne naučila, ze i v 60 lze studovat angličtinu a vyjet s batohem na zádech a nejlepší kamarádkou vlakem po Evropě. Že nemá cenu se stresovat a není nad dlouhou rychlou procházku s dobrou audio knihou v uších. Že člověk nemusí nutně v šedesáti nasadit šátek na hlavu a plést svetry, ale může si třeba zdokonalit lyžařský styl se zkušeným trenérem. No a na závěr, že i na "stará kolena" lze zkusit surfing a tandem skok!

Více o projektu se dozvíte na www.maminkaadcera.cz