Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Helena Houdová zachraňuje stromy

Světoznámá modelka českého původu strávila se svým synem Darienem týden bez elektřiny na ostrově Sumatra. Ptáte se, jaký k tomu měla důvod? Čtěte dál.

Markéta Vörös | 15. 03. 2017

Foto by Petr Coubal

Miss České republiky z roku 1999 Helena Houdová je všechno, jen ne konvenční modelka. Vzpomínáte na její vystoupení v televizní talk show, kam přivedla i svého syna Dariena?

Nespoutaného klučíka nepeskovala, ale láskyplně objímala, a to i v momentu, kdy ji kousal do ruky. Ba dokonce přiznala, že své děti neposílá do školy, ale učí je sama. Helena Houdová je prostě jiná. Sympatická volnomyšlenkářka, která řeší jen to, co jí připadá podstatné. A to je hlavně příroda a zvířata.

Nedávno se tato odpůrkyně nošení kožichů i jaderné energie vrhla do projektu na ochranu deštného pralesa. S nejstarším synem Darienem se vydala do džungle na Sumatře, aby zjistila, jak by se dalo omezit kácení pralesů kvůli výrobě palmy olejné nebo kaučuku.  

Foto by Petr Coubal Helena Houdova se synem Darienem poznavaji krasy sumaterske dzungle low

Zjistila, že existuje Projekt Green Life, který nabízí řešení. "Za každých 27 korun si můžete koupit jeden strom, který tak zachráníte od komerčního kácení,“ raduje se Helena. A to by nebyla ona, kdyby se do nákupu stromů hned nepustila.

Foto by Petr Coubal Milan Jeglik ze Spolku Prales detem ukazuje Helene a Darienovi fotopasti diky kterym byl zachranen i tygr sumatersky low

Milan Jeglík ze Spolku Prales dětem ukazuje Heleně a Darienovi fotopasti, díky kterým byl zachráněn i tygr sumaterský.

Foto by Petr Coubal Helena Houdova se synem Darienem putuji sumaterskou dzungli low copy

 

Pokud chcete pomoci i vy, můžete. Tady najdete všechny informace: www.pralesdetem.cz