Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Dnes se svět spojil proti rakovině

Na 4. února připadá Světový den boje proti rakovině. Připomeňme si, jak proti této zhoubné nemoci pochodujeme v Česku.

Veronika Hong | 4. 02. 2017
 Foto: Pixabay
 
Světový den boje proti rakovině byl vytvořen Unií mezinárodního boje proti rakovině (Union for International Cancer Control). Kampaň této instituce má za úkol osvojení zdravého životního stylu, který je shrnut do čtyřech bodů - zajistit dětem nekuřácké prostředí - fyzická aktivita, vyhnutí se obezitě a dodržování zdravé životosprávy - informovat se o očkování proti rakovině (např. jater či děložního hrdla) - vyhýbat se nadměrnému slunění. Primárním cílem je do roku 2020 výrazně snížit počet onemocnění a úmrtí způsobených rakovinou. 
 
cancer figure chart copy copy
 
Slogan pro rok 2016 - 2018 "We Can. I Can.” (Můžeme. Můžu.) připomíná, že lidé, jako společnost nebo jednotlivci, mohou přispět k odlehčení globálního břemena zvaného rakovina. 
 
V posledních letech se díky sociálním sítím daří šířit povědomí o této nemoci mnohem rychleji a efektivněji, než tomu bylo v minulosti. Například na Instagramu vznikla #NoHairSelfie (SelfieBezVlasů), která vyzývá lidi po celém světě, abys si, ať už skutečně nebo virtuálně, oholili vlasy jako symbol odvahy těch, kteří podstupují léčbu rakoviny. 
 
V Praze se na podporu boje se zákeřnou nemocí koná již 17 let AVON Pochod proti rakovině prsu. Rekordní účast, 28 300 návštěvníků, dělá z této akce nejen jednu z největších charitativních akcí v Evropě, ale dokonce v rámci společnosti AVON je pražský pochod nejúspěšnější na světě!
 
Pojďte se podívat, jak vypadal Avon pochod 2016
 
{YouTube}https://https://www.youtube.com/watch?v=RSvW3kRW1iA&t=16s{/YouTube}
 17. ročník AVON Pochodu se uskuteční v Praze 10. června 2017.