Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

8 měst, do nichž se zamilujete díky filmům

Existuje spousta filmů, u nichž místo, kde se odehrávají, vůbec není to hlavní a ani si u nich nevšimneme, že se třeba natáčely v některé světové metropoli. Pak jsou tu ale filmy, které nám zkrátka učarovaly už jen kvůli své lokaci, a to je právě těchto osm snímků. Díky nimž totiž chceme vyrazit na cesty hned teď.

Eliška Vrbová | 19. 02. 2017

foto: Rex Features

Dublin - Once

Významným snímkem nejen pro Dublin, ale také pro Česko se stal právě Once, když přinesl teprve osmnáctileté Markétě Irglové ocenění v podobě Oskara.

1020 2 copy copy copy copy copy copy copy

New York - Snídaně u Tiffanyho

Filmů odehrávajících se v New Yorku je nespočet, od Když Harry potkal Sally až po Sex ve městě, ale žádný z nich není tak klasický a elegantní jako právě Snídaně u Tiffanyho s nezapomenutelnou Audrey Hepburn v hlavní roli.

1020 1 copy copy copy copy copy copy

Benátky - Cizinec

I přes obsazení velmi populárními herci Angelinou Jolie a Johnnym Deppem se Cizincovi nedostalo od kritiků příliš pozitivních ohlasů. To však nic nemění na tom, že scenerie Benátek je zde zachycená naprosto úžasně. 

1020 4 copy copy copy copy

Liverpool - Nowhere Boy

Od příběhu o Johnu Lennonovi bychom nejspíš čekali, že bude natočen v Liverpoolu úplně celý. Ve skutečnosti se v Lennonově rodném městě točilo jen pár scén a zbytek je zfilmován v Londýně, to však neznamená, že bychom si do „beatlesáckého“ města nechtěli udělat výlet.

1020 6 copy

Edinburgh - Jeden den

Ve vztahu hlavních postav Em (Anne Hathaway) a Dexe (Jim Sturgess) hraje Edinburgh velmi významnou roli. Na tamní univerzitě jejich vztah začne a poté se odehrává v Londýně, proto je část filmu točená právě ve Skotsku.

1020 7

Florencie - Pokoj s výhlídkou

Přední britské herečky jako Helena Bonham Carter, Maggie Smith nebo Judi Dench ve filmu z osmdesátých let a k tomu výhled na dóm Santa Maria del Fiore ve Florencii, to je ideální kombinace, která si vysloužila i tři Oskary.

1020 8

Řím - Talentovaný pan Ripley

Tento snímek s hvězdným obsazením jako je Matt Damon, Jude Law, Cate Blanchett nebo Gwyneth Paltrow ukazuje, jak se žilo v Římě v padesátých letech, především pokud měl člověk peníze na tak trochu snobský život. Samozřejmě nechybí ani víkendy v Palermu, Benátkách, na Ischii a mnoha dalších italských místech.

1020 copy copy copy copy copy copy copy

Paříž - Půlnoc v Paříži

Woody Allenovi se v Půlnoci v Paříži podařilo ukázat jak moderní Paříž dnešních dní, tak i tu starou, magickou a okouzlující z dvacátých let minulého století. Od úžasných výhledů na Eiffelovu věž až po noční brouzdání městem po boku Ernesta Hemingwaye nebo manželů Fitzgeraldových, to všechno stihne Owen Wilson zažít ve filmu, který je podle nás jeden z těch natočených v Paříži úplně nejkrásnějších.

 

1020 5 copy copy

 

ČTĚTE TAKÉ: LÁSKA PŘED KAMEROU: Které slavné herecké páry se potkaly při natáčení?