Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 pravidel pro krásnější nehty

Na perfektní manikúru nemusíte do salonu. Poradíme, jak to udělat, abyste měla nehty jako od profíka.

Soňa Kotulková | 2. 02. 2017

 

1. Odstraňte lak
Aby nehet vypadal hezky, nesmí na něm být vidět stará vrstva laku. Odlakovače si ale pečlivě vybírejte. Aby nehty neničily, měly by být bez acetonu a s jemným, pečujícím složením. Odlakovač naneste na tamponek, jemně přitlačte na několik sekund na nehet a směrem od nehtové kůžičky starý lak stáhněte směrem dolů.


2. Upravte si kůžičku
Mnoho žen kůžičku stříhá, ale to není pro nehty zdravé. Raději na její odstranění použijte tzv. cuticle remover. Což je speciální gel, který kůžičku jemně chemicky "rozpustí". Nanáší se okoko nehtu podobně, jako lak a během půl minutky lze kůžičku odstranit například gumovou špachtličkou a přebývající zatlačit. Pokud se hned nelakujete, vyživte nehet i okolí nehtu speciálním regeneračním krémem na nehty. Ideální je nechat ho působit přes noc. Prodávají ho například značky Alessandro, OPI aj.


3. Zapilujte tvar nehtů
Nehty nestříhejte, ale pilujte. Jde to - na zkracování ale použijte hodně hrubý pilník. Ideální jsou pilníky ze "smirkového papíru", které mají měkký podklad a nehtům neškodí. Nehty pilujte vždy jedním směrem - tím zamezíte jejich třepení. Na dopilování použijte jemnější pilník, tak budou hrany nehtů příjemné a zahlazené. Pokud máte velmi nerovný povrch nehtů, můžete použít leštičku na nehty, ale nikdy nehty neleštěte do zrcadlového lesku, nedržel by na nich lak.


4. Lakujte ve vrstvách
Aby se povrch nehtu vyhladil, nehet byl zpevněný a nežloutnul,  použijte jako první vrstvu podkladový lak. Skvělé jsou i zpevňovací nebo výživné laky s vitamíny. Teprve pak přichází na řadu dvě vrstvy barevného laku. Nebojte se lak přetáhnout i přes hranu nehtu, lépe pak vydrží a nebude se tak brzy loupat.

 

5. Nazapomínejte na ochrannou vrstvu
Top Coat - nebo-li nadlak je velmi důležitý, prodlouží trvanlivost laku. Chrání barvu před odíráním a také zafiuje barevnou vrstvu. Nebojte se nadlak klidně nanášet na nehty i každý druhý den. Momentálně jsou in nadlaky s efektem gelu - lak se díky nim ještě více leskne a nehet působ dokonale